Fotografia d'en Paco Candel i logotip de la Fundació
Inici La Fundació Activitat Francisco Candel Paco Candel: Catalunya, un sol poble
Activitat

» Editorials
» Notícies
» Fulls candelians
» Observatori social


» Castellano


José Montilla presenta a Esplugues un poemari inèdit de Paco Candel
13/11/2014

El President José Montilla, l'alcaldessa Pilar Díaz, l'editor José Membrive i Joana Gardés, qui fou companya de l'autor. La Biblioteca Pare Miquel d'Esplugues ha acollit dijous 13 de novembre la presentació d'un llibre, Oda poética (Ediciones Carena), que recull poemes inèdits de Paco Candel (1925-2007), un dels personatges cabdals en l'àmbit de la cultura i la política catalanes de la segona part del segle XX, sobretot pels seus estudis i la seva identificació amb les persones immigrades de la resta d'Espanya. L'acte, que va congregar prop d'un centenar de persones, va comptar amb la presència de l'expresident de la Generalitat, José Montilla, i de l'excompanya de Candel, Joana Gardés, així com de l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, i del fundador d'Ediciones Carena, José Membrive.

Montilla, que va ser amic personal de l'autor d'Els altres catalans, va glossar la figura de Candel, de qui va dir "ens va ajudar a tota una generació a conèixer els altres barris de Barcelona, els silenciats pels mitjans oficials, i que és la gent qui fa les ciutats". El va definir com a "persona planera, propera i de fàcil conversa".

Gardés va recordar alguns aspectes de Candel que ressaltaven la seva vessant més humana. "Els poemes són Candel en la seva essència", va subratllar.

Pilar Díaz va destacar que gràcies a aquests poemes "coneixem una mica més Candel, i ens endinsa encara més en la figura tendre, sensible, humana i lluitadora d'un autor clau per conèixer la història de Catalunya del segle XX". Membrive va dir que "la poesia és el retrat més íntim de l'autor davant el món i, per això, Candel les guardava en secret".

Article publicat originalment a Esplugues.com, el 13 de novembre de 2014.

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Mename Enviar a Facebook Enviar a Twitter

Fundació Privada Paco Candel - info@fundaciocandel.org - Sobre el web