Fotografia d'en Paco Candel i logotip de la Fundació
Inici La Fundació Activitat Francisco Candel Paco Candel: Catalunya, un sol poble
Activitat

» Editorials
» Notícies
» Fulls candelians
» Observatori social


» Castellano


El senador de CiU Josep Lluís Cleries regala a Rajoy per Sant Jordi un llibre sobre la pluralitat de la societat catalana
23/04/2014

El senador Cleries lliura un exemplar d'Els altres catalans al president Rajoy Madrid, 22 Abr. ( Europa Press )

El portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries, ha aprofitat aquest dimarts el Ple del Senat per fer un regal avançat de Sant Jordi al president del Govern, Mariano Rajoy, a qui ha obsequiat amb un exemplar del llibre 'Els altres catalans', de Paco Candel, que versa sobre la pluralitat de la societat catalana.

Durant la sessió de control al Govern al Senat, el nacionalista català que ha interrogat al cap de l'Executiu s'ha acostat a l'escó del president per fer-li lliurament de l'obra, un gest que Rajoy ha agraït amb una encaixada de mans.

'Els altres catalans', obra de referència de Candel i un 'best seller' a Catalunya, és un assaig de 1976 que tracta a fons el fenomen de la immigració massiva que va viure Catalunya i, en concret, Barcelona a mitjans del segle XX.

Així ho ha explicat el mateix Cleries al cap de l'Executiu, qui ha destacat que Candel, que va ser senador durant la legislatura constituent, va publicar fa 30 anys el llibre, en què explica l'experiència de milers d'espanyols que van emigrar i van fer de Catalunya la seva nova terra des de la fidelitat a les seves arrels d'origen.

Un llibre, ha apuntat, en què "mai veurà parlar de sang ni fronteres, sinó de cohesió i integració" i amb el qual, segons li ha comentat a Rajoy, podrà conèixer l'esperit d'aquesta Catalunya que "sempre" ha optat per "entendre, respectar i estimar tota la gent".

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Mename Enviar a Facebook Enviar a Twitter

Fundació Privada Paco Candel - info@fundaciocandel.org - Sobre el web