Fotografia d'en Paco Candel i logotip de la Fundació
Inici La Fundació Activitat Francisco Candel Paco Candel: Catalunya, un sol poble
Activitat

» Editorials
» Notícies
» Fulls candelians
» Observatori social


» Castellano


El programa Paco Candel surt de les aules per abastar tota la societat civil
19/03/2014

Meritxell Ruiz, directora general d'Atenció a la Família; Pere Baltà, president de la F. Candel; Josefina Cambra, degana del Col·legi de Llicenciats; Xavier Bosch, director general per a la Immigració; Ester Franquesa, dir. gral. de Política Lingüística. El Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya ha acollit l'acte de presentació del programa Paco Candel. Catalunya, un sol poble. Diferents mirades migratòries i un sol fet amb l'assistència de tots els actors que han fet possible el creixement i evolució d'aquesta eina de cohesió social.

L'acte ha comptat amb els parlaments de Josefina Cambra, degana del Col·legi; Meritxell Ruiz, directora general d'Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística; Xavier Bosch, director general per a la Immigració; i Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel, que ha exercit de mestre de cerimònies. A més, la presentació dels continguts del programa Paco Candel. Catalunya, un sol poble ha anat a càrrec de Marianela Adolfo, de la Fundació Paco Candel, i Magda Garcia, de la Direcció General per a la Immigració. Finalment Genís Sinca, escriptor i biògraf de Paco Candel ha impartit la conferència "Candel avui".

La primera a prendre la paraula ha estat Meritxell Ruiz, que ha destacat el pas endavant que suposa l'evolució del programa Candel a l'Aula cap al seu successor Catalunya, un sol poble com a eina per a poder reflexionar sobre el fet migratori.

Ester Franquesa ha centrat el seu discurs a destacar la importància que la llengua catalana ha tingut en la cohesió social al nostre país. Un fet del qual Candel n'era ben coneixedor, ha afirmat, i que continua ajudant, amb el suport d'aquest programa, a acollir a la nova immigració. En aquest sentit ha afirmat que l'ús de la llengua catalana ha crescut gràcies a la població immigrada.

Per la seva banda, Xavier Bosch ha recordat que el 70% de la població catalana té orígens immigrants i que, malgrat això, s'està vivint un autèntic procés d'autodeterminació que demostra la voluntat de cohesió del país. Bosch ha afegit que aquesta consciència cal agrair-la a Candel.

En el torn de presentació del programa Catalunya, un sol poble Marianela Alonso i Magda García han destacat l'experiència positiva de la posada en marxa d'aquesta iniciativa el 2007, el balanç de la qual ha fet possible l'evolució cap a un programa que "surt de les aules" per anar a parar també a la resta de la societat civil. Tant aquest balanç com els nous objectius els teniu detallats en l'apartat Paco Candel: Catalunya, un sol poble d'aquest web.

Genís Sinca, escriptor i biògraf de Paco Candel, s'ha saltat el guió establert per explicar l'experiència "colpidora" d'una xerrada que va fer sobre Candel a la biblioteca d'Aiguafreda amb la presència d'un grup de nens fills d'immigrants magribins. Aquests menors van explicar la seva visió de Catalunya demostrant una plena integració lingüística i social al nostre país, un fet que per Sinca demostra la vigència, vitalitat i èxit de l'obra candeliana.

Per últim, Pere Baltà ha tancat l'acte agraint a l'administració i a la societat civil l'esforç que suposa en un moment de crisi tirar endavant l'evolució d'un programa com aquest.

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Mename Enviar a Facebook Enviar a Twitter

Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització LingüísticaAspecte de la sala d'actes del col·legi.Xavier Bosch, director general per a la Immigració, i Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística.Josefina Cambra, degana del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel, i Margarita García O'Meany, antiga directora de la Fundació Paco Candel.

Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel, Marianela Adolfo, secretària executiva de la Fundació Paco Candel, i Magda Garcia, coordinadora del programa de la Direcció General per a la Immigració.L'escriptor Genís Sinca en un moment de la seva intervenció.Aspecte de la sala del Col·legi de Llicenciats on se celebrà l'acte.Moments previs

Moments previsMoments previsMoments previsMoments previs

Fundació Privada Paco Candel - info@fundaciocandel.org - Sobre el web