Fotografia d'en Paco Candel i logotip de la Fundació
Inici La Fundació Activitat Francisco Candel Paco Candel: Catalunya, un sol poble
Activitat

» Editorials
» Notícies
» Fulls candelians
» Observatori social


» Castellano


El president Mas encapçala l'acte commemoratiu del 50è aniversari de l’edició d'Els altres catalans, de Paco Candel
14/02/2014

Logotip dels actes del 50è aniversari de la publicació d'Els altres catalans, dissenyat per Enric Asensio a partir del cartell de Joan-Pere Viladecans. El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà dilluns vinent, 17 de febrer, l'acte commemoratiu del 50è aniversari de l'edició d'Els altres catalans, de Paco Candel, organitzat per la Generalitat i la Fundació Paco Candel. A l'acte també assistirà la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i els consellers de la Presidència, Francesc Homs; d'Ensenyament, Irene Rigau; de Cultura, Ferran Mascarell; de Benestar Social i Família, Neus Munté; d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i de Justícia, Germà Gordó.

En l'acte, que es farà a les 19.30 hores al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, intervindran el director del Centre d'Història Contemporània de Catalunya, Jaume Sobrequés; l'exdiputat al Parlament de Catalunya Rafael Hinojosa; el president de la Fundació Paco Candel, Pere Baltà; l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol; el sociòleg Salvador Cardús, que pronunciarà una conferència sobre el fet migratori i l'obra de Candel, i el president Mas, que clourà l'acte.

Durant la cerimònia, es presentarà el cartell commemoratiu de l'aniversari, de l'artista Joan-Pere Viladecans, que és membre de la Fundació Paco Candel i amb aquesta obra ha volgut retre homenatge a l'escriptor.

Aquest acte institucional és el primer d'una sèrie d'esdeveniments amb què es vol homenatjar l'escriptor durant tot un any. Hi haurà diferents tipus d'actes, des del memorial Francesc Candel per recordar Max Cahner, editor d'Els altres catalans, passant per diferents debats i actes acadèmics, la presentació del llibre Barcelona i Candel, l'estrena de l'obra de teatre Els altres catalans o la inauguració d'un monument, entre d'altres.

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Mename Enviar a Facebook Enviar a Twitter

Fundació Privada Paco Candel - info@fundaciocandel.org - Sobre el web